
Vă propunem o rețetă simplă dar gustoasă , având în “centrul’ farfuriei costița de porc afumată din Mărginimea Sibiului, pregătită special pentru a te bucura de gustul tradițional ardelenesc.
Ingrediente:
- costiță afumata “La Sibieni”
- 2 cartofi
- 1-2 roșii
- 2-3 morcovi
- ceapa
- 6 căței de usturoi
- 1/2 cana de bere
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
1. Tăiem coastițad e porc, cartofii și roșiile cuburi, morcovii și usturoiul rondele iar ceapa julien.
2. Condimentăm carnea , iar legumele se pun într-un bol și le condimentăm de asemenea cu sare și piper.
3. Ungem tava cu ulei și așezăm legumele , apoi peste legume punem costițele.
4. Turnăm berea in tavă, iar apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu.
5. Se pune tava în cuptor la foc mic, aproximativ 50-60 de minute sau până când considerați că sunt gata carnea si legumele.
6. Înainte cu 10-15 minute de a scoate tava din cuptor, puteți îndepărta folia de aluminiu pentru a se rumeni puțin preparatul.
7. Se așează pe un platou și se presară deasupra puțin pătrunjel tocat.
Vă dorim poftă bună !