141 Views

Vă propunem o rețetă simplă dar gustoasă , având în “centrul’ farfuriei costița de porc afumată din Mărginimea Sibiului, pregătită special pentru a te bucura de gustul tradițional ardelenesc.

Ingrediente:

  • costiță afumata “La Sibieni”
  • 2 cartofi
  • 1-2 roșii
  • 2-3 morcovi
  • ceapa
  • 6 căței de usturoi
  • 1/2 cana de bere
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei


Mod de preparare:
1. Tăiem coastițad e porc, cartofii și roșiile cuburi, morcovii și usturoiul rondele iar ceapa julien.
2. Condimentăm carnea , iar legumele se pun într-un bol și le condimentăm de asemenea cu sare și piper.
3. Ungem tava cu ulei și așezăm legumele , apoi peste legume punem costițele.
4. Turnăm berea in tavă, iar apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu.
5. Se pune tava în cuptor la foc mic, aproximativ 50-60 de minute sau până când considerați că sunt gata carnea si legumele.
6. Înainte cu 10-15 minute de a scoate tava din cuptor, puteți îndepărta folia de aluminiu pentru a se rumeni puțin preparatul.
7. Se așează pe un platou și se presară deasupra puțin pătrunjel tocat.

Vă dorim poftă bună !

Share
Sus
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy